Jednodnevni izlet Udruženja dijaliziranih i transplantiranih Toplica

Svoj, sada već tradicionalni, jednodnevni izlet Udruženje dijaliziranih i transplantiranih Toplica realizovalo je u Soko Banji. Putovanje do poznatog srpskog banjskog lečilišta i posetu manastiru Lipovac omogućila im je finansijska podrška Opštine Prokuplje, putem sredstava dobijenih na konkursu za nevladine organizacije. Pomoć je pružila i Opština Blace, koja je obezbedila prevoz za pacijente sa ovog područja do Prokuplja, jer ovo udruženje okuplja pacijente sa područja Prokuplja, Blaca i Žitorađe.
Članovima Udruženja za ovo putovanje obezbeđena je i medicinska pratnja lekara i medicinskih tehničara.
– Ovo je lep način da se pacijenti sa dijalize, koji su vezani zbog prirode svoje bolesti vezani za mesto borovka, druže i promene sredinu. Drago mi je što sam na ovaj način mogla da im pružim podrušku i što je ovaj jednodnevni izlet prošao bez ikakvih problema – kaže doktorka Milena Rakić.
Dvadesetak pacijenata sa dijalize zadovoljni izletom u Soko Banji i nadaju se da će se ova tradicija nastaviti i narednih godina.
– Ove godine smo sredstvima dobijenim od Opštine Prokuplje u mnogom poboljšali uslove na bolničkom odeljenju dijalize. Izdvajamo nabavku osam novih dušeka za krevete, što predstavlja polovinu od kapaciteta ovog odeljenja. Za nas je to veoma značajno, jer pacijenti tri puta nedeljno po četiri sata provode na dijalizi vezani za krevet i aparat, objašnjava predsednik Udruženja dijaliziranih i transplatiranih Prokuplje Milan Krstić i izržava nadu da će se uz pomoć, ne samo kao do sada Opštine Prokuplje, već i drugih opština iz kojih dolaze pacijenti, poboljšati uslovi na ovom bolničkom odeljenju.