Kuršumlija:Radovan Raičević direktor Planinke dobitnik nagrade Turistički cvet, najprestižnijeg priznanja u Srbiji u oblasti turizma

Najviše priznanje u turizmu naše zemlje, „Turistički cvet“, dodeljeno je 34 godinu za redom, u predivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke u organizaciji Turističke organizacije Srbije 11. decembra 2018.

Najprestižnija nagrada u turizmu Srbije dodeljuje se za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

Na dodeli nagrada i ovom važnom okupljanju za turizam Srbije prisutnima se obratio potpredsednik Vlade RS, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija g. Rasim Ljajić, te u svom obraćanju izneo i podatak da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Srbiji nakon građevinarstva.

Prilikom ove svečanosti prisutnima se obratila i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i predstavila rezultate i aktivnosti u 2018. godini i iznela veoma važan podatak da smo četvrta zemlja po ukupnom rastu i prva zemlja po rastu broja turista iz Kine. Takođe je dodala da se godinama iza nas od uvedene mere dodele vaučera Vlade RS i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije kao i jakim promotivnim aktivnostima značajno povećao i broj domaćih turista.

Na samoj ceremoniji dodele nagrada „Turistički cvet“ veliki broj visokih zvanica sa nestrpljenjem je očekivao imena onih koji su u 2018. godini na najvišem mestu po zaslugama u turizmu.

Dobitnici nagrade „Turistički cvet“ za 2018. godinu su:

1. U kategoriji Turistička organizacija dobitnik je:
Turistička organizacija grada Novog Sada.

2. U kategoriji Turistička manifestacija dobitnik je:
Ljubičevske konjičke igre, Požarevac.

3. U kategoriji Receptivna turistička agencija:
Robinson Adventure Team, Beograd.

4. U kategoriji Ugostiteljski objekat za smeštaj – hotel, dobitnik je:
Premier Aqua, Vrdnik

U kategoriji Ugostiteljski objekat za smeštaj – podkategorija Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj dobitnik su: Ivanjički konaci, Ivanjica.

5. Organizacija za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga:
Beogradski sajam.

6. Pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga:

Za razvoj turističke destinacije značajni su i pojedinici. U kategoriji pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga dobitnik je g.Radovan Raičević, generaln direktor AD Planinka.

6. Specijalno priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizam koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije za 2018. godinu pripalo je čoveku koji je postavio temelje turizma u Srbiji: Prof. dr. Slobodanu Unkoviću

Dodelom ovog priznanja Turistička organizacija Srbije želi da ukaže i na izuzetno veliki značaj turizma za sveukupni privredni i društveni razvoj naše zemlje kao i na one organizacije i pojedince koje doprinose razvoju istog.