Ministar Zlatibor Lončar u Domu zdravlja u Prokuplju, predstavljen projekat izmeštanja Bolnice

????????????????????????????????????

Prilikom posete Prokuplju, i nakon obilaska Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je prokupački Dom zdravlja, gde se upoznao sa radom ove zdravstvene ustanove i projektom rekonstrukcije postojećeg objekta u kojem će biti izmeštena Opšta bolnica.

dom zdravlja1 (1) (1)
Kako je istaknuto na prezentaciji ovog projekta, pored rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja, predviđena je i izgradnja novog operacionog bloka, koji bi sadržao četiri savremene operacione sale sa pratećim malim salama, izgrađenim po najvišim evropskim standardima.

dom zdravlja2 (1)
Upoznajući prisutne sa projektom novog savremenog Zdravstvenog centra u Prokuplju, dipl. inženjer Radoslav Galić je istakao da se radi o ustanovi koja će biti izgrađena po najvišim evropskim standardima.

dom zdravlja5 (1)
-U planu je ugradnja multifunkcionalnih sistema, gde možemo da pratimo tok operacije, a ujedno i omogućimo studentima da, ne ulazeći u salu, prate tok operacija, rekao je Galić.
Ceo kompleks, namenjen je građanima svih opština Topličkog okruga, koji će imati kompletne, savremene zdravstvene usluge na jednom mestu.