Ministarka pravde Nela Kuburović uručila sredstva za opremanje Doma kulture u Prokuplju

Ministarka pravde Nela Kuburović, uručila je ugovore dobitnicima Konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu krivičnog gonjenja, kojima su sredstva od 351.509.000 dinara dodeljena za 97 projekata iz oblasti zdravstva, prosvete, socijalne politike, kulture i drugih.
Na Konkursu je učestvovalo 763 projekta, a prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ dobio je 1.286.000 dinara za opremanje pozorišne sale i unutrašnjosti zgrade.
Ministarka pravde je ovom prilikom istakla, da projekti koji su finansirani ovim sredstvima imaju za cilj obnovu i podršku u renoviranju i opremanju ustanova kulture i organizovanju kulturoloških manifestacija, kao i da se sredstva moraju upotrebiti u određenom roku i da će Ministarstvo pravde to kontrolisati.
U prisustvu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića, ministra za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Zorana Đorđevića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra prosvete i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, ugovor je potpisala direktorka Doma kulture Tijana Petrović.
-Ponosimo se time što se među ovolikim brojem projekata našao i naš. Time je potvrđeno da on vredi i da je sve što radimo značajno i važno. Ono što ćemo ubuduće uraditi od ovih sredstava samo će doprineti boljoj pripremi programskih sadržaja i posetiocima pružiti još prijatniji boravak u našoj ustanovi, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.
Dodeli ugovora prisustvovala je i većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić.
Ministri su se ovom prilikom zahvalili Ministarstvu pravde i ministarki Neli Kuburović na sredstvima koja su dodeljena tim oblastima, navodeći da je u pitanju veoma značajan iznos koji će na najbolji način doprineti poboljšanju usluga i rada u mnogobrojnim institucijama čija je delatnost od uzuzetnog značaja za građane.