Ministarstvo odobrilo sredstva za uređenje Arhiva

  • unnamed (2)

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je sredstva Istorijskom arhivu Toplice u iznosu od milion i osamdeset hiljada dinara za realizaciju prioritetnih projekata.
Ova ustanova kulture u Prokuplju, koja pokriva sve opštine Topličkog okruga, dobijenim sredstvima planira da dodatno uredi prostor i obezbedi bolje uslove za rad.
Prema rečima direktora Istorijskog arhiva Toplice , Milana Stojanovića, deo sredstva biće namenjen za nabavku polica za smeštaj arhivske građe, dok će deo sredstava biti upotrebljen za uvođenje parnog grejanja u gorenjem delu zgrade Arhiva.
Ovom prilikom Stojanović je istakao da Ministarstvo kulture i informisanja već četiri godine izdvaja sredstva za projekte kojima ova ustanova konkuriše, jer su ocenjeni kao izuzetno dobri.
-Istorijski arhiv Toplice ostvaruje izuzetno uspešnu saradnju sa nadležnim ministarstvom , a rezultat te saradnje su mnogi sprovedeni projekti koji su našoj ustanovi obezbedili bolje uslove za smeštaj istorijske građe , kao i za rad zaposlenih. Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja koji su prilikom boravka u Prokuplju obišli našu ustanovu , sagledali sve naše probleme i podržali nas da ih rešimo, rekao je direktor Stojanović.