Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja odobrilo j sredstva za realizaciju projekta pod nazivom “Radno okupaciona terapija-duša poput ptica”

  • unnamed (1)

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja odobrilo je sredstva za realizaciju projekta pod nazivom “Radno okupaciona terapija-duša poput ptica”. Ovim projektom članovi udruženja u narednih nekoliko meseci praviće kućice za ptice.
– Za realizaciju projekta Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelilo nam je 300 hiljada dinara. U narednih pet meseci članovi organizacije napraviće oko 100 kućica za ptice, izjavila je sekretar Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Marija Stojanović i dodala da će radno angažavanje mnogo znači osobama sa invaliditetom.
Prema njenim rečima u realizaciji projekta besplatan repromaterijal udruženju obezbedio je Vladica Stojanović, vlasnik prokupačkog stovarišta “Beli”.
Planirano je da kućice za ptice budu postavljene u parku koji se nalazi u centru grada i na poznato prokupačko šetalište koje vodi na brdo Hisar.