Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Arsenije uručio humanitarnu pomoć potrebitim porodicama blačkog kraja

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Arsenije posetio je danas crkvenu opštinu Blace i tom prilikom podelio je humanitarnu pomoć potrebitim porodicama ovoga kraja.

6

 

Njegovo Preosveštenstvo su u hramu Svetog Arhangela Gavrila u selu Vrbovcu dočekali: arhijerejski namesnik kosanički protojerej Duško Kaplarević, jerej Dragan Mladenović, paroh prvi blački i starešina hrama, jerej Strahinja Eraković paroh četvrti pri hramu Svetog Simeona Mirotočivog u Leskovcu i članice Kola srpskih sestara iz Leskovca. Sveštenstvo i članice Kola srpskih sestara zajedno sa Preosvećenim Vladikom obišli su potrebite porodice u njihovim domovima i uručili im pomoć.

56

Ova humanitarna akcija bila je u organizaciji Pravoslavne Eparhije niške i Kola srpskih sestara iz Leskovca. Ovo je još jedna u nizu zajedničkih akcija, a sve u cilju da se svakodnevna stega oskudice porodicama olakša.

66

 

Pomoć je deljena u Blacu i selima Popova i Sibnica, višedetnim porodicama i porodicama čiji su domovi oštećeni tokom poplava u junu mesecu ove godine.

3

Izvor: Pravoslavna eparhija Niška

165666577777

4