Obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije u Prokuplju

????????????????????????????????????

Na Spomenik palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine, danas su povodom Dana sećanja na žrtve NATO agresije položeni venci. Pored članova porodica palih boraca, vence su položili i predstavnici Grada Prokuplja, Topličkog upravnog okruga, Vojske Srbije, brojnih udruženja.
Pomen su održali sveštenici crkve Sveti Prokopije.

agresija1 - Copy
Okupljenima se obratio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.
-Danas se navršava 20 godina od početka napada 19 zemalja NATO alijanse, kada su najbolji sinovi cele Srbije, ponosno stali u odbranu časti svoje zemlje. Topličani ni te 1999. nisu pitali za cenu slobode neba svoje otadžbine. A ona je, kao i uvek na ovim prostorima, plaćena krvlju najboljih sinova, kazao je Simonović.

agresija2 - Copy
On je dodao da ništa ne može vratiti te mlade živote, niti se njihovim porodicima na bilo koji način može nadoknaditi taj gubitak.

agresija8
-Najbolje način da vratimo dug ovim junacima, jeste da čuvamo njihove i svoje porodice, da naše ratove za Prokuplje i Srbiju vodimo znanjem i mudrošću, poručio je gradonačelnik Simonović.

agresija12
On je naglasio da se lokalna samouprava, uz podršku Vlade i predsednika Aleksandra Vučića, trudi se da se ovde, u junačkoj Tolici, viori barjak života, da se novim merama finasijske podrške porodici podstakne rađanje dece, da se uređuju vrtići i škole, da ima što više radnih mesta, kako bi mladi ljudi ostali ovde, kako bi ovde živeli, radili i formirali porodice.