Opšta bolnica “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju kupila novi gastroskop

Nakon laparoskog stuba, Opšta bolnica “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju bogatija je za još jedan novi aparat. Reč je o gastroskopu koji se koristi u oblasti hirurških grana medicine. Ovaj aparat, čija je vrednost 1.682.986,82 dinara, Bolnica je kupila iz sopstvenih sredstava.
Kupovinom ovog savremenog aparata, u prokupačkoj Bolnici radiće se endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu.
Ovaj sistem za preglede jednjaka, želuca, tankog creve doprineće da bezbednost pacijenata tokom procedure bude na većem nivou, a smanjiće se i upućivanje pacijenata Topličkog okruga na dodatnu dijagnistiku u Klinički centar u Nišu, kao i u Beogradu.
Uporedo sa nabavkom ovih aparata, obezbeđena su i sredstva za kupovinu novog kompletno opremljenog sanitetskog vozila za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom. Očekuje se da ovo vozilo u krug Bolnice stigne u najskorije vreme.
Da bi pacijentima Topličkog okruga pružili što kvalitetniju uslugu, za Odeljenje radiologije planirana je nabavka novog ultrazvučnog aparata, a za Odeljenje ortopedije u planu je kupovina novog seta za sečenje i neophodnih instrumenata i operacionog stola za operacioni blok.