Opštinska podrška pacijentima na dijalizi

  • unnamed (1)
  • unnamed (2)
  • unnamed (3)
  • unnamed

Opštine Prokuplje je finansijski podržala projekat Udruženje dijaliziranih i transplatiranih Prokuplje, koje je tim sredstvima nabavilo nove televizore za obe dijalizne sale i obezbedilo sistem satelitske televizije Total tv.

Predsednik Udruženja dijaliziranih i transplatiranih Prokuplje Milan Krstić ističe da se na Odeljenju dijalize trenutno nalazi oko 50 pacijenata iz Blaca, Žitorađe i Prokuplja, a da nekoliko godina unazada pomoć i razumevanje dobijaju samo od Opštine Prokuplje

– Zahvaljujem se Opštini Prokuplje koja već treću godinu zaredom, kroz konkurs namenjen za nevladin sektor, sagledava naše potrebe i podržava aktivnosti. Dobijena sredstva koristimo kako bi unapredili kvalitet i uslove na Odeljenju dijalize u okviru prokupačke bolnice „Dr Aleksa Savić“ – naglasio je Krstić.

On objašnjava da pacijenti na dijalizi provode po četiri sata svaki drugi dan i da su smatrali da im je više nego potrebno da u tom vremenu uslovi boravka na odeljenju budu što konforniji i da im se omogući dostupnost informacijama. Ugradnjom ovog sistema i nabavkom novih tv prijemnika, poslednje generacije, izašlo se u susret njihovim potrebama.

Iz istih sredstava tokom sledeće nedelje na Odeljenje će stići i novi dušeci za bolničke krevete, koji će zameniti stare koji su u upotrebi duže od jedne decenije. Planinrano je da se u sklopu projekta koji je podržala Opština Prokuplje početkom leta organizuje i tradicionalni jednodnevni izlet za pacijente i njihove pratioce.
Prema rečima predsednika Udruženja Milana Krstića izlet je prilika da se pacijenti, koji su zbog prirorode svoje bolesti, vezani za svoje mesto i retko ga napuštaju, druže i obiđu interesantna pre svega banjska lečilišta Srbije.