Opštinu Prokuplje posetio pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Janković

Opštinu Prokuplje danas je posetio pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Janković. Opštinu Prokuplje danas je posetio pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Janković.

ppdnevni boravak sunce2

  Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem , članovima Opštinskog veća ,  predsednikom SO Prokuplje i  načelnikom Topličkog okruga,    Janković je razgovarao o stanju u  ustanovama socijalne zaštite u opštini Prokuplje i o konkretnim koracima za prevazilažanje problema u toj oblasti.- Opština Prokuplje je primer dobre prakse razumevanja prirode problema  socijalne zaštite.

ppstaracki

 U skladu sa mogućnostima  , lokalna samouprava  ulaže veliki napor  da  unapredi socijalnu zaštitu i pored mnogih drugih    problema kao što su infrastruktura, obrazovanje i drugi prioriteti u  opštini. Obilazeći ustanove socijalne zaštite uverio sam se  da  u radu lokalne samouprave  u Prokuplju, socijalna zaštita zauzima ako ne prvo, onda sigurno drugo mesto po prioritetu. Shodno tome , kao i velikom naporu koji rukovodstvo Opštine Prokuplje ulaže,   nadam se da će Ministarstvo imati još više razumevanja   kada je u pitanju socijalna zaštita.

Sredstva koja su bila namenjena za socijalnu zaštitu manenski su trošena, što još više daje mogućnost za njihovo povećanje, kako bi umesto tri ili četri usluga, građanima Prokuplja bilo omogućeno još više usluga koje pruža socijalna zaštita, rekao je Janković i dodao da će Ministarstvo uskoro razmatrati mogućnost za povećanja namenskih sredstava  opštini Prokuplje.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović   je rekao da je poseta pomoćnika ministra dokaz da  Ministarstvo za  rad, boračka i socijalna pitanja, kao i cela Vlada Republike Srbije  izuzetno  brine i poklanja  veliku pažnju  našoj opštini.- Uvek kada dođe neko iz Vlade mi iskoristimo priliku da   razgovaramo  i o budućim projektima i planovima.  Ono što je veoma bitno  pokazali smo da veoma vodimo računa o socijalnoj zaštiti naših građana, kao i dogovori čiji će rezultati biti vidljivi već u narednoj godini, istakao je predsednik Simonović.Zajedno sa rukovodstvom opštine Prokuplje, Janković je posetio Dnevni boravak „Sunce“,  čiji su korisnici deca sa posebnim potrebama. Ova ustanova danas  je  obeležila  20 godina od osnivanja Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti  u Prokuplju.-Ovako razvijena ustanova u jednoj nerazvijenoj opštini je veliki uspeh  za sve  koji su se zalagali da ona bude ono što jeste, a to je, siguran sam jedna od deset najuspešnijih u Srbiji. Ministrastvo će i dalje nastojati da pomaže i finansira sve dobre projkte čijom će realizacijom uslovi u Dnevnom boravku biti još bolji, kazao je pomoćnik ministra za rad, boračka  i socijalna pitanja, Miloš Janković, koji je danas obišao i Centra za socijalni rad i Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju. On je takođe  bio i gost Narodne biblioteke „Rade Drainac“,    gde je 2014. godine  dobio prestižno priznanje „Drainčevu nagradu“.