Osmeh i radost na licima starih ljudi

Povodom predstojećih Uskršnjih praznika, deca Predškolskog celodnevnog boravka objekta “Biseri”, koji radi u sklopu Predškolske ustanove “Neven”, za korisnike Doma za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju priredili su bogat kulturno-umetnički program. Tokom boravka u ovoj ustanovi mališani su igrama, pesmama, recitacijom i glumom vratili osmeh i radost na njihovim licima.
– Svake, pa i ove godine deca predškolskog uzrasta tradicionalno priređuju preduskršnju priredbu za najstarije stanovnike našeg grada. Osim kulturnog dela deca su korisnicima Doma podelila mnoge poklone koje su zajedno pravili sa vaspitačima i svojim roditeljima, izjavila je socijalni radnik Predškolske ustanove “Neven” Biljana Dinčić i dodala da će mališani u četvrtak, 13. aprila zajedno sa korisnicima Dnevnog boravka “Sunce” u Vodicama učestvovati u farbanju uskršnjih jaja.
Vršilac dužnosti direktora Doma za smeštaj i negu starih lica dr Žarko Stojičić zahvalio se svima koji su učestvovali u današnjem programu.
– Jako je lepo i korisno što su se deca družila sa starim licima. Bogat program i pokloni, korisnici su sa izuzetnim zadovoljstvom prihvatili, izjavio je Stojičić i dodao da očekuje da sličnih kulturnih manifestacija bude i u narednom periodu.
Dugotrajan aplauz, vraćeni osmeh i radost na licima starih ljudi, bila je najbolja nagrada mališanima za priređeni program.