Osnovci iz Popove , Prebreze i Đurevca učestvovali u Tematskom času Narodne biblioteke “ Raka Drainac” Blace – Tema Vuk Karadžić

Učenici osnovne škole  „Stojan Novaković“ Blace koji nastavu pohađaju u isturenim odeljenjima u selima Popova, Prebreza i Đurevac, danas su sa svojim učiteljicama bili gosti Narodne biblioteke „ Raka Drainac“ u Blacu.

DSCN1371

foto:

DSCN1355

Ovom prilikom a povodom obeležavanja 6.novembra, dana kada je 1787.godine u Tršiću, rođen reformator srpskog jezika i pisac prvog rečnika srpskog jezika, Vuk Stefanović Karadžić, Narodna biblioteka organizovala je Tematski dan na temu Vuk Karadžić.

DSCN1356

Učenici koji su i aktivno učestvovali na današnjem tematskom danu posvećenom Vuku Karadžiću ističu da je čas bio veoma zanimljiv i das u naučili nešto više o Vuku Karadžiću.

DSCN1354

Učiteljica, Sunčica Radosavljević ističe da bi ovakvi časovi trebalo da budu češće organizovani pogotovu za decu koja nastavu pohađaju u seoskim školama.

DSCN1361

Tematski čas posvećen Vuku Karadžiću u Narodnoj biblioteci “ Raka Drainac” u Blacu bio je svestran pa su osnovci iz Popove, Prebreze i Đurevca imali priliku da pogledaju nekoliko kratkih filmova posvećenih reformatoru srpskog jezika, govore brzalice, rešavaju ukrštenice vezane za lik i delo Vuka Karadžića, rešavaju zagonetke, i čuju nešto više o Vuku Stefanoviću Karadžiću.

DSCN1362

Takođe su imali priliku da se upoznaju sa knjižnim fondom Narodne biblioteke “ Raka Drainac” u Blacu.

infoDSCN1349DSCN1350DSCN1352DSCN1364DSCN1365DSCN1366DSCN1368DSCN1369