Patronažna služba Doma zdravlja Blace obišla najstarije osobe u Blacu

U okviru svojih aktivnosti patronažna služba Doma zdravlja Blace je vršeći obilaske starim licima, obišla i najstarije u Blacu.

IMG_4105

 

Baka Bosiljka Agatonović u 98.  godini života, uvek rado dočekuje patronažne sestre, spremna za proveru krvnog pritiska, šećer u krvi i nove zdravstveno- vaspitne savete koji će biti od velike važnosti  za njene potrebe u njenim godinama. Ona je pokretna, nasmejana i uvek raspoložena za komunikaciju, osmeh i druženje.

IMG_4106

U patronažnoj poseti kod Savić Milosave koja ima 96. godina, redovno se obavlja savetodavni, zdravstveni i preventivni rad.

IMG_4107

Pričinjavajući im veliko zadovoljstvo i važnost svojim dolaskom i obilaskom, patronažne sestre svojim profesionalnim odnosom u radu, ostavljaju trajan osmeh na njihovom licu.

IMG_4109

Koliko brzo i na koji način starimo zavisi od genetike pojedinca, ali od primene pozitivnog zdravstvenog ponašanja u toku starenja. Sigurnošću i poverenjem starih lica u radu sa patronažnim sestrama, rezultiraju pozitivni stavovi i  prihvatanje zdravstveno-vaspitnih usluga, a samim tim i unapređenje kvaliteta života starih.

IMG_4110

Starost nije bolest,nego normalna fiziološka pojava i sigurna budućnost svakog čoveka.

IMG_4111IMG_4112IMG_4116IMG_4115

IMG_4116