Počela Nedelja Crvenog krsta

Volonteri Crvenog krsta Prokuplje i sekcija Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“, organizovali su niz aktivnosti u centru grada, čime je počelo tradicionalno obeležavanje Nedelje Crvenog krsta.

-U okviru obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“, svake godine od 8. do 15. maja organizujemo brojne aktivnosti kojima predstavljamo naš rad u toku godine. Jedna od današnjih aktivnosti je promocija humanih vrednosti i svih akcija sprovedenih u cilju pomoći drugima. Današnja akcija ima za cilj da ukaže na značaj borbe protiv trgovine ljudima, borbe protiv bolesti zavisnosti, kao i da građane upozna sa aktivnostima Jedinice za delovanje u nesrećama i ekipom za obuku iz Prve pomoći. Ovo je takođe prilika i da ukažemo na potrebu za što većim brojem dobrovoljnih davalaca krvi, kazala je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić.
U okviru današnjih aktivnosti , ekipa Prve pomoći i volonteri Crvenog krsta prikazali su pokaznu vežbu zbrinjavanja povređenih lica u slučaju amputacija, prisustva stranog tela, opekotina, i posekotine.
Nedelju Crvenog krsta obeležiće i predavanja u školama na temu borbe protiv trgovine ljudima, dodela priznanja i nagrada osvojenim na konkursu „Krv život znači“, brojne radionice, posete školama i Porodilištu, kada će biti uručeni paketi svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta.