Podržan projekat Opštine Prokuplje

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije potpisao ugovor o finansiranju projekta „Omladinski edukativni klub“. Na Konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou učestvovalo je 57 opština, a Opština Prokuplje je jedna od 20 lokalnih samouprava čiji je projekat odabran za finansiranje.

Jedan od problema sa kojima se susreću mladi je nekonkurentnost na tržištu rada i kada je reč o zapošljavanju, ali i o samozapošljavanju. Permanentno obrazovanje i sticanje dodatnih znanja i veština je stoga neophodno da bi se povećala konkurentnost mladih na tržištu rada, kako bi se osposobili da efikasno obavljaju poslove ili vode svoj sopstveni biznis.

-Da bi rešila ovaj problem, Opština Prokuplje je projektom „Omladinski edukativni klub“ predvidela opremanje i otvaranje kluba za mlade. Klub bi im pružio prostor za dodatno obrazovanje, sticanje novih znanja i veština, ali bi u njemu mogli da se informišu o mogućnostima za pronalaženje posla ili sredstava za započinjanje malog biznisa. Mladi ljudi, korisnici kluba, će na raspolaganju imati ne samo prostor već i opremu koju će moći da koriste u svrhu dodatne edukacije i kvalitetnijeg informisanja. Vreme koje bi zajedno provodili u klubu omogućilo bi umrežavanje sa mladima iz drugih gradova, ali i razmenu informacija i poslovnih ideja, kao i otpočinjanje preduzetničkih akcija. Korisnici kluba će proći i kroz obuke, od kojih će neke biti iz oblasti preduzetništva i digitalnog marketinga, posle kojih će dobiti sertifikate, koji će im omogućiti da konkurišu za dobijanje sredstava za otpočinjanje sopstvenog biznisa, istakao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Opština Prokuplje i kroz ovaj projekat radi na poboljšanju položaja mladih u društvu, a kroz povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada, utiče na smanjenje nezaposlenosti i razvoj preduzetničkog duha.