Predsednik Opštine Blace poručuje sugrađanima: Poštujte mere tokom vanrednog stanja, ostanite kod kuće. Ako nešto zatreba pozovite 027/371-701, pomoći ćemo svima koji su ugroženi

Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić pozvao je sve građane da se pridržavaju svih mera koje donosi Vlada i Predsednik RS. Štab za vanredne situacije Opštine Blace preduzima sve mere u smislu zaštite građana usled pandemije i u vanrednom stanju kako bi pomogao ugroženoj društvenoj grupi, kao i socijalno ugroženim licima. Predsednik opštine Milan Ćurčić tim povodom izjavio je sledeće:

“Dragi sugrađani, kao što znate ceo svet se suočava sa pandemijom koju je izazvao virus COVID-19. Danas su solidarnost, prevencija i zdravlje naša jedina opcija da se sačuvamo. Mi činimo sve što je u našoj moći kako bismo predupredili sve usluge Opštinske uprave, kao i ustanova koje funkcionišu na području opštine Blace. Angažovanjem volontera, Opštinske uprave i Crvenog krsta samo u ovih nekoliko dana najstarijim i najugroženijim licima podeljen je veći broj paketa sačinjenih od osnovnih životnih namirnica i sredstava za dezinfekciju. Ovakav vid aktivnosti sprovodićemo i u narednim danima. Pozivni centar koji je aktiviran odmah po proglašenju vanrednog stanja svakog dana u nedelji od 06 do 22 časova je dostupan za naše najstarije i on će evidentirati sve pozive, a naš volonterski centar će na osnovu tih poziva kontinuirano svakog dana u nedelji pomagati i izvršavati svakodnevne nabavke umesto starijih. Činimo sve kako bismo stigli do svakog penzionera i pomogli mu u nabavci svega onoga što mu je potrebno. Štab za vanredne sutuacije Opštine Blace će u budućim danima donositi mere koje se isključivo odnose na zaštitu svih građana ove opštine. Brojni naši privrednici iskoristili su svoje pogone da sašiju određeni broj maski za naše sugrađane.”

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Blace na osmoj sednici održanoj dana 20.03.2020. godine doneo je Naredbu koja glasi:

Svi ugostiteljski objekti, restorani, kafane, kafići, barovi, kladionice i slično, na teritoriji opštine Blace, biće zatvoreni, počev od 21.03.2020.godine, sve do ukidanja vanrednog stanja, s tim da se naredba ne odnosi na kuhinje ugostiteljskih objekata u kojima će se vršiti preuzimanje hrane, kao i dostava iste.

“Ovim putem još jednom pozivam sve naše sugrađane da ostanu kod kuće i da poštuju mere koje donose nadležne institucije Republike Srbije. Poseban apel upućujem našim najstarijim sugrađanima da ostanu kod kuće a sve što im bude trebalo obezbedićemo. Budite slobodni da pozovete naš call centar na 027/371-701.”