Predsednik opštine Blace Zoran Jozić u organizacionom odboru Svetopličkog sabora u Kondželju

U porti crkve u Kondželju juče se sastao organizacioni odbor jubilarnog 15. po redu Svetopličkog sabora u Kondželju. Sastanku su prisustvovali domaćin ovogodišnjeg Sabora, prota Mladen Simić, predsednik Udruženja Topličana u Beogradu Dragan Vladisavljević, predsednik Zavičajnog udruženja topličana u Nišu Slobodan Panić kao i predsednik opštine Blace Zoran Jozić. Cilj sastanka je bio u pravovremenom postavljanju osnova uspešnog organizovanja sabora.
Na sastanku su izneti planovi za organizovanje Sabora (program sabora, osnovna načela finansiranja sabora, pregled pozivanja gostiju, učesnika i ostalih važnih elemenata). Na sastanku je usvojeno da se nastavi dosadašnja uspešna tradicija saborovanja (Liturgija u čast I pomen srpskim junacima, Literarni konkurs učenika topličkih škola, štampanje I promocija časopisa “Toplički Venac”, promocija knjiga topličkih pisaca, dodela saborskih povelja zaslužnim Topličanima, promocija rada kulturno umetničkih društava Toplice,…Predsednik Udruženja Topličana u Beogradu Dragan Vladisavljević je naveo da će on i Udruženje Topličana dati svoj maksimalni napor, kao i ranijih godina, u pogledu angažovanja uglednih topličana u Beogradu kako bi Sabor u Kondželju bio uspešno organizovan.
Postignut je dogovor da predsednici topličkih opština obezbede stalno prisustvo građanstva tokom celog dana sabora. Predsednik Jozić je obećao za potrebe Sabora pozajmicu bine opštine Blace koja je potrebna za izvođenje programa sabora kao i podršku za održavanje ekskurzije namenjene đacima nagrađenih radova.