Predškolci iz Prokuplja pravili osmomartovske čestitke u Kulturno obrazovnom centru “Toplica”

????????????????????????????????????

Nina 8. mart 2019.-1920

U Kulturno obrazovnom centru “Toplica“ danas je organizovana kreativna radionica za decu Predškolske ustanove „Neven“, povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.
Ova ustanova, ugostila je tridesetak predškolaca, koji svake godine, druženjem i pravljenjem osmomartovskih čestitki za mame, bake, vaspitačice učestvuju u obeležavanju ovog datuma.

radnicki1
-U aktivnostima kojima obeležavamo važne datume, učestvuju naši najmlađi sugrađani, počev od predškolaca, pa do učenika osnovnih i srednjih škola. Deca predškolskog uzrasta tradicionalno obeležavaju 8. mart i Svetski dan deteta, dok su literarni i likovni konkursi namenjeni učenicima. Predškolci danas sami izrađuju čestitke koje će pokloniti mamama, bakama, vaspitačicama. Obezbedili smo mnogo raznih bojica, flomastere, kolaž papir, kako bi im omogućili da na najbolji način pokažu osećanja, kreativnost, maštu, kazala je direktorka KOC „Toplica“ Ljiljana Krasić.

radnicki2
Kako ističe, cilj je da sva deca učestvuju u radionicama, pa je tako ove godine druga grupa predškolaca posetila njihovu ustanovu.
-Trudimo se da u aktivnostima učestvuju sva deca, da im omogućimo da pokažu svoj talenat i da u našoj ustanovi započnu svoje stvaralaštvo, dodala je Krasić.
Na teritoriji grada Prokuplja, predškolsko obrazovanja pohađa oko 600 mališana. Prema navodima vaspitačica, Marije Veljković i Olivere Demić, vaspitano obrazovni rad usmeren je na pripreme za polazak u školu, snalaženje, samostalnost.
-Pored socio-ekonomskog i kognitivnog razvoja, učimo ih osnovama pisanja, upoznajemo sa brojevima, ali i sa pravilima ponašanja u saobraćaju, ističu vaspitačice Predškolske ustanove „Neven“ u Prokuplju.