Prijem za gimnastičara Gimnastičkog kluba „Topličanin“ Uroša Grujića

Generalni Sekretar Sportskog saveza Prokuplja, Zvonimir Vidaković, organizovao je danas prijem za gimnastičara Gimnastičkog kluba „Topličanin“ Uroša Grujića, koji je na Međunarodnom A takmičenju u gimnastici u Novom Sadu osvojio srebrnu medalju na vratilu u prvoj kategoriji, za takmičare mlađe od 10 godina. Uroš je od Sportskog saveza za uspehe ostvarene u gimnastici, ali i za predstojeće praznike dobio novogodišnji paketić.

IMG-55e64ee7035b8291979e63b0e24ea189-V
-Ceo grad je ponosan na Uroša i njegove uspehe u gimnastici. Kao Sportski savez, imamo zadatak da podržimo našu decu, trenere i sve sportske radnike da vežbaju i takmiče se, rekao je sekretar Sportskog saveza Prokuplja Zvonimir Vidaković.
On je naglasio da je osnovni cilj ove organizacija da razvija sportske aktivnosti i da sport bude sastavni deo života mladih ljudi.
Devetogodišnji gimnastičar Uroš Grujić kaže da trenira svakodnevno, i da uspesi dolaze kao nagrada za njegov predani rad i veliku ljubav prema ovom sportu.
-Podrška stiže sa svih strana, ali posebno od porodice i mog trenera Predraga Mladenovića. Drago mi je što se moji sportski uslovi uvažavaju i poštuju, rekao je Uroš.
Trener Gimnastičkog kluba “Topličanin”, Predrag Mladenović, naglašava da je ovaj klub osnovan kako bi obnovio velike uspehe u ovom sportu, koje su ostvarivali Prokupčani, ali i da deci pruži mogućnost da se bave jednim izuzetno interesantnim sportom.
-U našem klubu trenutno trenira oko 120 mališana svih uzrasta, koji se i redovno takmiče, jer su takmičenja važna kako bi deca, ali i treneri videli kakvi su nam rezultati u radu, rekao je Mladenović.
Uroš Grujić je izabran za najupešnijeg sportistu Prokuplja u kategoriji pionira, a ovo prestižno priznanje biće mu uručeno 21. decembra, u restoranu „Aleksandar“.

cestitka 2019