Prokupačka Bolnica dobila najsavremeniji laparaskopski stub

Kupovinom laparoskopskog stuba, vrednog blizu šest miliona dinara, prokupačka Bolnica ovih dana realizovala je prvu od pet nabavki nove opreme, koje su planirane u ovoj godini.
Kako ističu u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, ovaj vredan i neophodan aparat, koji će se koristiti u hirurgiji, kupljen je iz sopstvenih sredstava.
-Novi laparaskopski video sistem obezbediće bolje uslove za rad hirurzima, a pacijentima će omogućiti kraće zadržavanje i brži oporavak, kazali su u Bolnici i istakli da će se on koristiti u urologiji, ginekologiji kod operacija kile, slepog creva, debelog creva, ulkusne perforacije.
U oblasti urologije i ginekologije, novi aparat će imati najbolju primenu i rezultate, sa krajnjim ciljem da se pacijenti posle teških i komplikovanih operacija što pre vrate normalnom životu.
Hirurški laparoskopski stub biće praktična podrška za uvođenje novih laparaskopskih procedura, a služiće i u oblasti dijagnostike kao najefikasnija metoda za pronalaženje oboljenja i postavljanje prave dijagnoze, što je i najvažnije, kada se zna da je efikasnost u lečenju i najtežih bolesti vezana za rano otkrivanje oboljenja.
Pored ovoga, prokupačka Bolnica je nabavila i novo, kompletno opremljeno sanitetsko vozilo za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom, novi ultrazvučni aparat za Odeljenje radiologije, novi gastroskop za Odeljenje hirurgije, novi set za hirurške intervencije i operacioni sto za Odeljenje ortopedije, saopštili su iz prokupačke Bolnice.
Očekuje se da svi ovi aparati u najskorije vreme stignu u ovu zdravstvenu ustanovu.