PROKUPLJE: Nezaboravno druženje korisnika domova

Udruženje mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga bilo je domaćin korisnicima i stručnim saradnicima Domova za smeštaj osoba ometenih u razvoju iz Prokuplja, Leskovca i Dimitrovgrada.

Kond_elj

Tokom boravka u Prokuplju oni su posetili manastir Sveti Đorđe u Ajdanovcu i crkvu Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju.

Tehnički sekretar udruženja Dragoslav Petrović ističe da je ovo druženje nastavak saradnje koje postoji između domova sa juga Srbije.

– Godišnjim planom i programom planirani su izleti i susreti sa korisnicima mnogih domova za smeštaj osoba ometanih u razvoju iz Niša, Leskovca, Vranja, Aleksinca, Dimitrovgrada i drugih krajeva Srbije. Više od 50 korisnika i stručnih saradnika upoznalo se sa znamenitostima manastira u Ajdanovcu i crkve u Kondželju, rekao je Petrović i dodao da su tokom druženja sklopljena mnoga prijateljstva među decom i razmenjena iskustva o radu.

Prema njegovim rečima korisnici doma će učestvovati na Festivalu nauke koji će se 10.maja održati u Žitorađi. Na ovom manifestaciji, na kojoj se očekuje učešće mnogi ustanova socijalne zaštite sa juga i jugoistoka Srbije, biće izloženi ručni radovi korisnika Doma za smeštaj osoba ometenih u razvoju “Sunce’.