Prokuplje:Prijem za osvajača bronze karatistu Milana Kurtića

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i članica opštinskog veća Maja Ranđelović upriličili su prijem za karatistu Milana Kurtića koji je na Evropskom prvenstvu u karateu koje je održan u rumunskom gradu Klužu u seniorskoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju. Na prvenstvu je učestvovalo 1802 takmičara i takmičarki u borbama i katama, ekipno i pojedinačno iz preko 20 zemalja Evrope.
Predsednik Simonović čestitao je Kurtiću na velikom uspehu, poželeo mu mnogo ovakvih i boljih rezultata u nastavku karijere i uručio mu poklon kovanicu simbol stogodišnjice Topličkog ustanka kao i knjige posevećenje ovom velikom jubileju.
Prijemu su prisustvovali Nadica i Nebojša Kurtić roditelji a ujedno i Milanovi treneri koji su umnogome zaslužni za njegovu dosadašnju blistavu karijeru.
– Ovo je još jedan u nizu inpozantnih uspeha koje Kurtić postiže na međunarodnoj sceni. Nadamo se da će ova bronza biti podstrek za još bolje rezultate, jer svaki uspeh naših sportista je i ispisivanje imena naše opštine u leksikon uspešnih sportskih sredina, rekla je Maja Ranđelović.