Prokuplje:Radnici ustanova kulture na Sajmu knjiga

Zahvaljujući podršci Opštine Prokuplje, radnici prokupačkih ustanova kulture i ove godine su posetili Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Sajam knjiga zajedno sa njima posetili su i većnici Opštine Prokuplje Mlica Erić i Milan Aranđelović.
-Opština Prokuplje je iz budžeta izdvojila milion dinara za nabavku knjiga. Pošto su u toku sajamski popusti i uslovi za nabavku knjiga sunajpovoljniji. Pokrenućemo postupak javne nabavke, jer sada imamo kompletan uvid i u ono što je novo i najaktuelnije, a što se čuvalo da bude objavljeno na sajmu. Očekujemo da nabavka knjiga bude završena u decembru, kada će u drugoj nedelji ovog meseca, biti organizovana i izložba knjiga sa novim naslovima i knjigama, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.
On je dodao da će posebnu pažnju posvetiti čitaocima na dečijem odeljenju biblioteke, tako što će se potruditi da za njih nabave najaktuelnije naslove, počev od slikovnica, pa sve do avanturističkih romana.
-Moram da istaknem da sada deca i omladinci do 18 godina čitaju više od ostalih, te ćemo iz tog razloga nabaviti više knjiga za ovaj uzrast. Ubrzo nas očekuje i besplatan upis prvaka i njihova poseta biblioteci, koju tradicionalnio organizujemo po završetku Sajma u Beogradu, istakao je Ognjanović.