Prokuplje:U susret gradskoj slavi

Na današnjoj sednici Organizacionog odbora za proslavu gradske slave Sveti Prokopije, razmatrani su predlozi za dodelu Povelje Sveti Prokopije i pohvalnica. Ova najveća priznanja Opština Prokuplje tradicionalno dodeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama, za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Prokuplje u protekloj godini.
Takođe je odlučeno da budući domaćin gradske slave bude predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.
-Velikla je čast , radost i zadovoljstvo biti domaćin gradske slave. To je privilegija i blagoslov koji svako samo može poželeti, rekao je predsednik Simonović, zahvalivši se na ukazanoj časti i poverenju .
On je takođe istakao da Litija koja će ove godine po prvi put prolaziti ulicama Prokuplja, zauzima najznačajnije mesto u slavskim svečanostima. Večernju liturgiju, uoči Svetog Prokopija, služiće vladika Teodosije, a odmah potom ispred crkve će biti formirana Litija koja će prolaziti kroz grad.

U susret velikom prazniku u Prokuplju se uveliko odvijaju slavske svečanosti, u okviru kojih su organizovana sportska takmičenja i kulturna dešavanja. Tim povodom Služba za sport je i ove godine za učesnike u sportskim manifestacijama obezbedila majice sa simbolima gradske slave i Opštine Prokuplje. Ovom prilikom rukovodilac ove Službe, Milorad Žugić, tradicionalno je prve dve majice uručio predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću i ovogodišnjem domaćinu slave Vladeti Stankoviću.