Prokuplje:Zatvaraju se ugostiteljski objekti, Grad Prokuplje prebacuje sredstva zdravstvenim ustanovama

U cilju sprečavanja širenja infekcije virusom korona, krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, doneo je danas nove naredbe.
Krizni štab, naložio je Javno-komunalnom preduzeću „Hameum“, da po hitnom postupku organizuje pružanje pijačnih usluga u našem gradu, tako što će dozvoliti rad Zelene pijace na Carini i Male pijace, kod Tehničke škole, u vremenu do 14 časova, a zabrani rad pijace u Gariću.
Na osnovu Odluke predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, prokupački krizni štab, naložio je Crvenom krstu Prokuplje, da po hitnom postupku nabavi 150 dušeka u cilju obezbeđenja uslova za izolaciju osoba zaraženih virusom KOVID 19.
-Svi ugostiteljski objekti, restorani, kafane, kafići, barovi, kladionice i slično, na teritoriji grada Prokuplja, biće zatvoreni, počev od sutra 21.03.2020, sve do ukidanja vanrednog stanja, s tim da se naredba ne odnosi na kuhinje ugostiteljskih objekata, u kojima će se vršiti preuzimanje hrane, kao i dostava iste, istakao je komandant prokupačkog kriznog štaba Aleksandar Simonović.
On je naglasio da je na današnjoj sednici kriznog štaba, usvojen zahtev prokupačkog Doma zdravlja, kojim mu se odobravaju sredstva iz stalnih budžetskih rezervi Grada Prokuplja, u iznosu od 500.000 dinara, u cilju nabavke lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Ovu Odluku kriznog štaba, prihvatilo je i Gradsko veće Grada Prokuplja. Pored toga, Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, iz istih budžetskih rezervi, odobreno je 500.000 dinara, u svrhu nabavke posteljina, pidžama, sredstava za dezinfekciju i zaštitne opreme. I tu Odluku je prihvatilo Gradsko veće, kao i onu koju je takođe krizni štab u Prokuplju doneo, a tiče se zahteva Apoteke Prokuplje o odobravanju sredstava iz tekućih budžetskih rezervi Grada Prokulja, u iznosu od 10.000.000 dinara za obezbeđivanje dovoljne količine najfrekventnijih lekova i insulina koji su neophodni za očuvanje života i zdravlja posebno najstarije populacije.
Kontrolu svih naredbi sprovodiće nadležna inspekcija Gradske uprave Grada Prokuplja, a sve naredbe stupaju na snagu sa danom donošenja, 20.3.2020. godine.