Rekonstrukcija vodovodne mreže u radnoj zoni u Blacu

U Blacu je započeta rekonstrukcija vodovodne mreže u radnoj zoni u Blacu koja će omogućiti kvalitetnije snabdevanje pijaćom vodom. Radovi su započeti 7. avgusta a projekat finansiraju Opština Blace i Ministarstvo privrede. Vrednost radova iznosi 12.927.414,00 dinara sa PDV-om, od čega Ministarstvo privrede sufinansira projekat sa 5.260.380,21 dinara. Sredstva su obezeđena putem konkursa za podršku razvoju lokalne infrastrukture.
Predmet projekta je rekonstrukcija dela primarne distributivne vodovodne mreže u Blacu, Prva faza, na deonici od glavnog rezervoara ”Dragomirovac” do Ulice cara Dušana i deonica u Ulici vojvode Mišića, u ukupnoj dužini od 987m.

Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić

„Zbog korišćenja vodovodnih cevi, koje su u upotrebi duže od 35 godina i neizvesnog uticaja na ljudsko zdravlje izvesno je da započeta rekonstrukcija vodovodne mreže i više nego sistemski imperativ, za tehnički primerenu isporuku pijaće vode korisnicima. To pre svega jer voda za piće nije samo činilac komunalnog standarda već i važna predpostavka ljudskog zdravlja – rekao je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.“
Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao.
Izvođač radova je Standard Invest Grup doo iz Beograda.