Rekordna posećenost u Narodnom muzeju Toplice na manifestaciji„Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“

I po završetku ovogodišnje manifestacije „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“, Narodni muzej Toplice se može pohvaliti da je imao bogat i dobro organizovan program, koji je privukao veliki broj posetilaca. Ovaj put 1850, a samo u subotu u Noći muzeja 568 posetilaca, što je rekordna posećenost od kako muzej učestvuje u ovoj manifestaciji.

-Bilo je veoma raznovrsnog programa i svako je mogao da nađe sadržaj koji bi rado odgledao i odslušao. Program je bio osmišljen tako da je pokrivao sve sfere interesovanja, a nove i obnovljene postavke samo su još više obogatile ovu manifestaciju, istakao je direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić.

Veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola je ove godine posetio arheološko nalazište Pločnik i bio deo „Velike naučne neolitske žurke“u Arheo parku Pločnik u kojoj su posetiocima pokazali život u neolitu.

Pored učenika Tehničke škole „15. maj“ koji sa svojom profesorkom Slađanom Trajković redovno dolaze u Pločnik, njegovi gosti ovoga puta bili su i učenici prokupačkih škola „9. oktobar“, „Nikodije Stojanović Tatko“, „Ratko Pavlović Ćićko“,ali i „Smeh i suza“ iz Aleksinca i „14. oktobar“ iz Niša.

Svi zajedno su učestvovali u matematičkim radionicama, prisustvovali promociji knjige i uživali u predstavi Dramskog studija Gimnazije, kao i predavanju iz astronomije i noćnom posmatranju neba. Organizatori ovog neolitskog dana ponovo su bili arheolog Narodnog muzeja Toplice Julka Kuzmanović Cvetković i profesor matematike Tehničke škole „15. maj“ Slađana Trajković.