Saopštenje predsednika Opštine Milana Ćurčića o virusu Covid 19 u Blacu

U Dom Zdravlja u Blacu javilo se nekoliko pacijenata sa simptomima sličnim virusu Covid 19, jedna osoba se nalazi na infektivnoj klinici u Prokuplju.
Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić nakon održanog sastanka sa čelnicima Doma zdravlja u vezi sa zdravstvenom situacijom u Blacu a vezano za glasine o pojavi virusa Covid 19 u Blacu izjavio je sledeće:
“Poštovani sugradjani,
Nakon glasina o pojavi virusa Covid 19 u Blacu odmah sam zatražio sastanak sa čelnim ljudima Doma zdravlja koji su me danas obavestili da u Blacu prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Niš nema zaraženih virusom Covid 19 ali su mi potvrdili da je zaposlena radnica u Domu za smeštaj lica ometenih u mentalnom razvoju u selu Trbunje uradila test koji je kod nje potvrdio prisustvo virusa Covid 19.Ona ne dolazi na posao već duže vreme i nalazi se u kućnoj izolaciji u svom domu u Kruševcu, sa blažim simptomima. Osobe koje su bile sa njom u bliskom kontaktu nalaze se u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su lekara Doma zdravlja koji 24 h dnevno brine o svim pacijentima koji se jave sa simptomima sličnim virusu Covid 19. Jedna osoba iz Blaca nalazi se na odeljenju Infektivne klinike u Prokuplju i dobro je za sada. Uradila je test na novi virus Covid 19 i čekamo taj rezultat. To je sve od zvaničnih informacija što imamo. O svim novim informacijama obaveštavaćemo vas na dnevnom nivou. Za sada nema mesta panici ali još jednom apelujem na naše sugradjane, ostanite kod kuće.
 osobe koje imaju problem sa dostavom namirnica mogu da pozovu naš kontakt centar na 027/371-701 i da se obrate za svaku vrstu pomoći.
Ovo moramo da izdržimo a izolacija je jedini spas. Zato poštujte preporuke države i kriznog štaba Opštine Blace.
Svi koji imaju simptome neka se jave Domu zdravlja. Budite jaki a sve što ne možete sami a nema ko da vam pomogne tu je lokalna samouprava- izjavio je Milan Ćurčić predsednik Opstine Blace”.