Seminar za poljoprivredne savetodavce

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Institut za primenu nauke u poljoprivredi od 12. do 14. decembra na Zlatiboru organizuju seminar za savetodavce Poljoprivredno stručnih službi Srbije. Na ovim tradicionalnim susretima prisustvuju i savetodavci prokupačke službe.
Cilj seminara je kontinuirano usavršavanje, razmena mišljenja i iskustava, kao i iznalaženje novih predloga i ideja za razvoj savetodavnih službi u našoj zemlji.
– Ovogodišnji, deveti po redu susreti savetodavaca, održavaju se pod motom „Istina je cela da bez mladih nema sela“. Organizatori posebnu pažnju žele da ukažu na značaj mladih u prosecu unapređenja poljoprivrede i opstanka na selu, izjavila je savetodavac PSS Prokuplje Duška Petrović i istakla da će na seminaru biti predstavnjeni i novi moduli savetodavnog rada.
Prema rečima savetodavca Snežane Jović na skupu će biti reči o dobijanju proizvoda sa dodatnom vrednošću, korišćenju sredstava iz IPARD fondova i druge aktuelne teme od značaja za savetodavni rad i razvoj poljoprivrede.
-I ove godine, kao i prethodnih, biće organizovana i izložba tradicionalnih domaćih proizvoda pod sloganom „Na pragu mog gazdinstva“.Zahvaljujući mnogim firmama i registrovanim gazdinstvima na prokupačkom štandu biće izložen širok asortiman poljoprivrednih proizvoda iz cele Toplice, istakao je savetodavac Dejan Tonić.