Škola za odrasle obeležila 50-ti rođendan

Škola za obrazovanje odraslih u Prokuplju danas je obeležila 50 godina od osnivanja. Tim povodom nastavnici i učenici ove škole priredili su prigodan kulturno umetnički program.
U Galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju, gde je organizovana svečanost povodom obeležavanja jubileja, goste je pozdravila direktorka ove škole, Radmila Dimić.
-Osnovna škola za obrazovanje odraslih oformljena je 1967. godine sa ciljem da smanji broj nepismenih lica na teritoriji Topličkog okruga. Te godine po prvi put u đačke klupe selo je 30 učenika. Danas našu školu pohađa 92 učenika, dok je na evidenciji oko 1000 osoba bez završene osnovne škole. Naš zadatak je da ih uključimo u sistem obrazovanja i pomognemo im da se profesionalno osposobe za neko od zanimanja, kazala je Dimić.
Ova škola intenzivno razvija program profesionalne orijentacije i nastoji da sve učenike, mlađe od 17 godina upiše u redovne srednje škole. Oko 50 učenika koji su pohađali Školu za obrazovanje odraslih, nastavilo je školovanje, što je i najveći uspeh ove škole.
U znak zahvalnosti na dosadašnjoj pomoći i podršci u realizaciji programskih aktivnosti, direktorka škole uručile je zahvalnice Školskoj upravi Niš, Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, Udruženju Roma „Carina“, Kompaniji LEONI i OŠ “Vuk Karadžić” u Žitnom Potoku.