Slike umetnika-melem za dušu

Ljubitelji slikarstva su u okviru Kulturnog leta prokupačkog Doma kulture imali priliku da prisustvuju otvaranju izložbe slika, koje su nastale na ovogodišnjoj Ivanjdanskoj koloniji.
Izložbu je otvorila većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić rekavši da je i ovogodišnja kolonija ispunila svoju misiju koja ima humanitarni i turistički karakter, prvi se odnosi na obnovu manastira, a drugi ima zadatak da privuče što više ljudi.
U holu Doma kulture posetioci su imali priliku da vide 17 radova sedmoro slikara, koji su ove godine stvarali u ambijentu ove ustanove kulture i njenom okruženju.
Direktorka Doma kulture Tijana Petrović prisutne je pozdravila rečima da su izložene slike melem za oči i dušu i da će svi oni koji je posete uživati u koloritu različitih boja i umetničkih pravaca, koje su predstavili slikari iz Toplice.
U programu ove večeri učestovali su i gitarista Vojislav Milenković, Crkveni hor i dečiji hor „Sanjalice“.
Na istom mestu, samo u drugoj prostoriji, tačnije u klubu ove ustanove, posetioci su mogli da vide radove Prokupčanina Bratimira Zelenkapića. On se kao likovni stvaralac prvi put pojavljuje još davne 1971. godine u Domu omladine u Beogradu. Više puta je izlagao i u Sarajevu gde se prvi put predstavio kao skulptor. Izlagao je i u Niškom kulturnom centru i redovan je učesnik izložbi koje organizuje Likovna sekcija Doma kulture.