Sloga meštana i pomoć Grada Prokuplja daju rezultate: Žitelji Klisurice zadovoljni onim što je urađeno u prvih sedam meseci

Pomoćnik gradonačelnika Prokuplja zadužen za rad sa mesnim zajednicama, Vladica Mladenović, posetio je Klisuricu i u razgovoru sa meštanima upoznao se sa radovima na infrastrukturnim objektima u prvih sedam meseci ove godine.

-Jedan od strateških ciljeva lokalne samouprave, jeste da se uslovi života u seoskim sredinama približe gradskim. Zbog toga je planirano da se iz gradskog budžeta izdvoji više sredstava za infrastrukturne objekte po selima u odnosu na prethodne godine, naročito u onima gde živi veći broj stanovnika, rekao je on i dodao da na teritoriji Prokuplja ima 108 naseljenih mesta i 92 mesne zajednice.

Prema njegovim rečima, žitelji seoskih sredina su ti koji će dati najbolju ocenu o svemu onome što je urađeno u njihovim sredinama.

-Kada su meštani seoskih sredina zadovoljni urađenim poslovima na putnoj, kanalizacionoj, ili vodovodnoj mreži, na domovima kulture ili nekim drugim objektima, znači da lokalna samouprava dobro radi svoj posao, zaključio je Mladenović i dodao da se na ovome neće stati, da će ulaganja biti nastavljena.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Klisurica, Dragan Miljković, kaže da je lokalna samouprava za adaptaciju seoske ulice i atarskog puta, u ukupnoj dužini od 1,8 kilometara, zamenu crepa na krovu Doma kulture i rekonstrukciju niskonaponske mreže izdvojila 1.500.000 dinara.

-U 70 domaćinstava živi skoro 150 stanovnika, od čega trećinu čine mladi. Šta znači adaptirani put, najbolje mogu da kažu meštani koji svoje mleko daju na otkup. Nekada su morali da idu 900 metara po blatnjavom putu, da bi došli do glavne ulice. Sada je taj put adaptiran, tako da oni mnogo lakše, brže i bezbednije prelaze ovu deonicu, kaže on.

Boban Đorđević, proizvođač voća na površini od tri, i ratarske kulture na četiri hektara, rekao je da je put u selu bio u izuzetno lošem stanju.

-Za nas, poljoprivrednike, izuzetno je važno da sada do svojih obradivih površina možemo da dođemo brže, lakše i bezbednije. Isto tako, za svaku pohvalu je i renoviranje Doma kulture, gde mladi mogu da organizuju razne manifestacije. Nadam se da će u narednoj godini krenuti i asfaltiranje deonice regionalnog puta koji vodi prema Ribarskoj banji, ističe Đorđević.

Radivoje Ristić naglasio je da su žitelji Klisurice veoma složni i da je svima u interesu da uslovi života i rada u selu budu bolji.

-Kada su meštani složni, sve se lakše i kvalitetnije radi. Ako složnim komšijama dodamo i pomoć Grada Prokuplja, onda napredak ne može da izostane. Za svaku pohvalu je sve što je urađeno u prvih sedam meseci ove godine. Nadam se da se na ovome neće stati, i da mladi neće napuštati svoja ognjišta, zaključio je Radivoje Ristić, žitelj Klisurice.