Sreda,20.februar – KC Drainac Blace – postpremijera predstave „ Putujuće pozorište Šopalović“

Amatersko pozorište „ Teatar 13“ iz Blaca  u sredu, 20. februara u kulturnom centru „ Drainac“ u Blacu izvodi postpremijeru predstave „ Putujuće pozorište Šopalović“. Predstava se izvodi od 19:30 a cena ulaza je 150 dinara.

U predstavi igraju:

Vasilije: Danijel Jovanović,Jelisaveta: Branka Panić,Filip : Saša Savić,Sofija: Sandra Makragić,Gina:Ljiljana Milosavljević,Blagoje: Zoran Grujović,Drobac: Stevan Todić,Simka: Sanja Radosavljević,Majcen: Milan Milenković Simić,Milun: Aleksandar Radojković,Dara: Ružica Stamenković,Tomanija: Katarina Timotijević.

Narednog dana, u četvrtak, 21.februara blačani sa ovom predstavom gostuju u prokupačkom Domu Kulture..Početak isto, od 19:30.

Amatersko pozorište Teatar 13 koje radi pri kulturnom centru „ Drainac“ u Blacu , “ Putujuće pozorište Šopalović“, premijerno je izvelo u nedelju, 16.decembra 2018.godine.  Izvedena u prepunoj sali kulturnog centra „ Drainac“ predstava i ekipa koja je radila na predstavi, pobrala je sve pozitivne kritike i više puta nagrađena gromoglasnm aplauzom.

Rađena po tekstu Ljubomira Simovića a u režiji Zorana Cvetkovića predstava je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Scenografiju  za predstavu  radio je Zoran Panić,orginalnu muziku Dimitrije Cvetković, kostimografija Julka Kuzmanović Cvetković.