Srednja škola Blace osvojila drugo mesto na takmičenju – tvoj lajk za naš ples – vest ima video

Učenici srednje škole Blace koji su sa koreografijom – Bugarka učestvovali na takmičenju organizovanom u okviru projekta – tvoj lajk za naš ples osvojili su drugo mesto. Oni su vicešampioni u kategoriji najbolja plesna koreografija učenika srednjih škola.

Učenici srednje škole Blace koreografiju su spremili uz pomoć profesora fizičkog vaspitanja Tanje Aritonović.

vest ima video:

Organizatori će nagraditi tri prvoplasirane škole. Savez za školski sport Srbije najbolje će pozvati na  republička takmičenja na kojima će  imati priliku da svojom tačkom učestvu  u svečanom otvaranju školskih sportskih prvenstava.

Savez za školski sport Srbije pokrenuo je projekat „Tvoj lajk za naš ples“ uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministartsva omladine i sporta. Projekat „Tvoj lajk za naš ples“ pruža mogućnost učenicima da kroz pokret, ples i muziku pokažu svoj talenat, kreativnost, originalnost, afirmišu svoju školu široj javnosti bez rezultatskog pritiska koji sa sobom nosi klasičan oblik takmičenja.

Cilj je da se podstaknu učenike i učenice osnovnih i srednjih škola da se bave fizičkim aktivnostima, iako nemaju afinitet prema sportovima koji su u sistemu školskih sportskih takmičenja.