Teniski talenti u Prokuplju

U organizaciji Teniskog kluba „Topličanin“ počeo je turnir „Tennis Europe Junior – Prokuplje 2017“ na kojem učestvuju devojčice i dečaci uzrasta do 12 godine. Na ovom tradicionalnom turniru koji se održava po 11 put učestvuju teniseri iz Makedonije, Rumunije, BiH, Austrije,Rusije, Belorusije, Bugarske i Srbije.
Otvarajući turnir član opštinskog veća Opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović zahvalio se svima koji su dali doprinos da se održi ovo takmičenje.
– Teniski turnir postaje jedna od lepših radicija našeg grada. Takmičarima želim puno uspeha sa željom da im ovaj turnir bude uvod u bogatu sportsku karijeru, rekao je Mihajlović.
Direktor turnira Žika Manić ističe da na ovogodišnjem turniru zbog vremenskih prilika učestvuje manji broj takmičara.
– Nastojali smo da u Prokuplje dođu najbolje teniserke i teniseri do 12 godina iz Srbije i zemalja u okruženju. Bez obzira na manji broj takmičara, očekujem kvalitetan tenis gde će uživati ljubitelji ovog sporta, izjavio je Manić.
Predsednik kluba Miša Cvetković podvukao je da turnir afirmiše Prokuplje i Srbiju. On se zahvalio generalnom sponzoru kompaniji LEONI, lokalnoj samoupravi, Teniskom savezu Srbije, S.Z.T.R. „Čutura“, „Eurokomercu“, KUD „Toplica“ koje je uveličalo otvaranje turnira i svima koji su dali doprinos za nastavak uspešne teniske tradicije.