Toplički majstori za slavske kolače

Učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” iz Prokuplja koji se školuju za pekare učestvovali su na Regionalnom takmičenju “Pekarski dani” u Aleksincu.
Učesnici ove jedinstvene manifestacije pored Prokupčana bili su i učenici 15 poljoprivrednih škola iz Smedereva, Vranja, Leskovca, Niša, Zeječara i drugih opština jugoistočne Srbije. Oni su svoje znanje, veštinu i ideje pokazali u pravljenju slavskih kolača.
-Prvo ovogodišnje školsko takmičenje budućih pekara u potpunosti jeopravdalo očekivanja. Prokupački srednjoškolci napravili su nekoliko vrsta slavskih kolača koji su privukli pažnja mnogih posetilaca, izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta Poljoprivredne škole, Tatjana Ranđelović i
dodala da je ovo bila prilika da se deca druže, a profesori razmene iskustva u radu.
Prema njenim rečima radi se o učenicima završnih razreda koji svojim primernim vladanjem, ponašanjem na časovima i odnosom prema profesorima mogu da budu primer drugima , dok su usvojenom praktičnom veštinom postali pravi majstori za pravljenje slavskih kolača.
Svoje znanje iz učionica, kabineta i pekarske radionice učenici Poljoprivredne škole pokazaće i na Republičkom takmičenju koje će se narednog vikenda održati u Pirotu.