Tri nagrade za Teatar 13 na međuokružnom takmičenju u Lebanu

Na međuokružnom takmičenju amaterskih pozorišta održanom u Lebanu, glumci Teatra 13 iz Blaca: Branka Milunović Panić i Vladimir Mitrović osvojli su nagrade za najbolju žensku ulogu i najbolju mušku ulogu u predstavi sa kojom je ova pozorišna trupa učestvovala na festivalu. Blačkom Teatru 13 pripala je nagrada za najbolju muziku. Teatar 13 koji radi pri kulturnom centru – Drainac Blace u Lebanu je izveo predstavu – U slavu predaka –Pomenik. Na pomenutom festivalu učestvovala su pozorišta iz Leskovca, Vladičinog Hana, Lebana, Prokuplja, Surdulice, Bujanovca, Bele Palanke, Blaca, Vlasotinca i Dimitrovgrada.

18581580_1317039658377069_3019068332693231949_n

Branka Milunović Panić – nagrada za najbolju žensku ulogu, Vladimir Mitrović – nagrada za najbolju mušku ulogu

12

Teatar 13 koji radi pri kulturnom centru – Drainac Blace u Lebanu je izveo predstavu – U slavu predaka –Pomenik.

22

Svečano je zatvoreno Međunarodno takmičenje amaterskih pozorišta u Domu kulture “Radan” u  Lebanu.  Takmičenje je trajalo pet dana, svakog dana izvođene su po tri predstave dnevno .Predstave su izvodila amaterska pozorišta iz jablaničkog, pčinjskog i toličkog okruga. Učesnici su bili iz: Leskovca, Vladičin Han, Lebane, Prokuplje,Surdulica,Bujanovac,Bela Palanka, Vlasotince, Dimitrovgrad i Blace.

Amatersko pozorište iz Blaca “Teatar13” koje radi pri Kulturnom centru “Drainac” izvelo je pozorišnu predstavu “U SLAVU PREDAKA”- POMENIK.
Predstava je odnela pozitivne kritike kako žirija tako i publike.
Posle predstave glumcima se obratio član izvršnog odbora pozorišnih amatera Srbije d-din Miroslav Trifunović koji je rekao:” da smo videli jednu veoma lepu predstavu, dirljivu i autentičnu i koja u sebi ima nešto čisto, antičko i ako u Srbiji postoji autentičan amaterizam to je ova predstava.” Još dodaje da će se potruditi da ova predstava nađe svoj put, poseban je osvrt dao vokalnoj grupi, gde kaže da je posebna dragocenost, sto se kasnije i potvrdilo.
Nagradu za najbolju muziku na Festivalu odnela je muzika iz predstave “U SLAVU PREDAKA-POMENIK”. Nagrada je uručena direktorki Kulturnog centra “Drainac” iz Blaca g-đi Mariji Ćurčić.
Najbolja ženska uloga u predstavi “U SLAVU PREDAKA” otišla je u ruke Branki Panić koja je imala dve uloge žena I- i – žena II- .
Najbolja muška uloga u predstavi “U SLAVU PREDAKA” pripala je Vladimiru Mitroviću koji je tumačio ulogu Radenka.