U Domu zdravlja u Prokuplju održana obuka za izradu Plana javnog zdravlja

U Domu zdravlja održana je obuka za članove lokalnog Saveta za zdravlje i zdravstvene radnike na temu „Izrada plana javnog zdravlja“, koju je organizovao Grad Prokuplje.
Ovom sastanku, osim zamenika gradonačelnika Prokuplja Miroljuba Paunovića, prisustvovala je i koordinator za društvene delatnosti Stalne konferencije gradova i opština Srbije dr Jasmina Tanasić i dr Nebojša Krstić.
-Zakonska je obaveza da se na nivou lokalnih samouprava napravi jedan izuzetno važan dokumenat kao što je Plan javnog zdravlja. Na izradi dokumenta, koji bi trebalo da bude završen tokom ove godine, učestvovaće eminentni stručnjaci iz Prokuplja i drugih sredina Srbije, izjavio je Paunović i dodao da je cilj ovog Plana podizanje nivoa i kvaliteta zdravstvene zaštite građana na celoj teritoriji Prokuplja.
On je naglasio da je dobro što će u izradi Plana učestvovati i stručnjaci Stalne konferencije gradova i opština Srbije.
-Zbog celovitog pristupa javnom zdravlju, potrebno je da učestvuje što veći broj organa, institucija i građana, kako bi se međusobnom saradnjom i zajedničkim delovanjem doprinelo da lokalna samouprava postane bolje i zdravije mesto za život građana, zaključila je Jasmina Tanasić.