U Draguši je pšenica najbolja u Toplici – Zoran Kostadinović bez upotrebe veštačkog đubriva proizveo pšenicu ekstra kvaliteta

Zoran Kostadinović iz blačkog sela Draguše, pokušao je i u uspeo da proizvede pšenicu koristeći isključivo stajsko đubrivo. I to ne bilo kakvu pšenicu…već trenutno najbolju u Toplici.

Vest ima video,izvor Tv Prva:

Na gazdinstvu Kostadinovića u selu Draguša pokušali smo da saznamo zbog čega se njihove žitarice, prvenstveno pšenica i ječam koji je već klasao, razlikuju od ostalih, ili zbog čega trenutno imaju jednu od najboljih pšenica u topličkom okrugu.

bscap0013

-Ova pšenica trenutno ima sve preduslove da ostane ovako kvalitetna i dobra do žetve, ističe Zoran Kostadinović dodajući da se radi o pšenici koja je proizvedena bez upotrebe veštačkog đubriva.

bscap0007

Zoran Kostadinović ove godine probao je i uspeo da proizvede pšenicu i ječam bez upotrebe veštačkog, već isključivo stajskog đubriva. Rezultati pre žetve su i te kako vidljivi, a u koliko ne bude vremenskih nepogoda, ovde će biti mnogo posla u žetvi.

bscap0010

-Jedino đubrivo koje je korišćeno je tečno stajsko đubrivo sa farme krava Mlekare Lazar, saznajemo od Zorana koji je ovo đubrivo koristio u količini od 80 vagona po hektaru.

bscap0011

Planovi na gazdinstvu Kostadinovića usmereni su ka nastavku ovakvog vida proizvodnje pšenice i ječma do nekih 10 hektara površine.

bscap0015

Zoran je za sada jedini u Topčici koji je na ovaj način krenuo sa proizvodnjom pšenice a verujemo da će uz dobre prinose, biti pravi primer i ostalim ratarima.

bscap0005bscap0006