U prestonici Srbije stekli penziju u blačkom pronašli raj za razvoj voćarstva – Video TV Prva

Bliži se početak berbe kupina, jabuka i oraha…U gazdinstvu porodice Mladenović svo ovo voće najavljuje berićetne prinose.

DSCN3468

Mirjana Mladenović

Vest ima video,izvor Tv Prva:

Mirjana i Staniša Mladenović u prestonici Srbije stekli su penziju a onda su došli u selo i iskoristili pravi raj za razvoj voćarstva.

DSCN3474

U selu Popovi na četvrtom kilometru od Blaca oni su na površini od oko tri hektata podigli nove i nastavili da obrađuju već nasleđene voćnjake u kojima ove godine čekaju početak berićetne berbe.

DSCN3469

Staniša Mladenović u iščekivanju berićetne berbe kupina

bscap0000

-Kupine na 40 ari zasadili smo pre četiri godine. Na površini od oko 3 hektara gajimo svo voće, jabuke ,dunje,orahe…ističe Mirjana Mladenović.

DSCN3471

Na nadmorskoj visini od oko 500 metara kupina sorte tri kralja dobro je ponela . Do početka berbe ostalo  je još dvadesetak dana a rekordne prinose prema očekivanjima doneće i stare sorte jabuka.

DSCN3467

-Očekujemo prinos kupina od oko vagon jer su dobro ponele a nadamo se i dobroj ceni, ističe Mirjana dodajući da dobre prinose obećavaju i stare sorte jabuka, budimka, paramenka, kožara…

DSCN3472

-Pojedine sorte stare su i preko 70 godina. Jabuke redovno daju dobre prinose, tako očekujemo i ove godine i naša očekivanja su da će   jabuke dati prinos od preko jednog vagona, saznajemo od Mirjane Mladenović.

DSCN3473

Berićetnu godinu najavljuju i orasi koji su puni krupnih plodova.

Predeo okružen šumom i zdravom životnom sredinom pravi je raj za voćarstvo a za sada sve ide u prilog tome da će Mladenovići ove godine zabeležiti rekordne prinose. Ovde se svo voće proizvodi bez upotrebe hemije.