U prokupačkim školama pojačane mere zdravstvene higijene

????????????????????????????????????

-Sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Prokuplja, kao i Dom učenika srednjih škola i Predškolska ustanova “Neven“, poštuju preporuku Ministarstva prosvete koja je juče dostavljena svim vaspitno-obrazovnim ustanovama, izjavila je član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović.
Ona je, na sastanku održanom sa direktorima prokupačkih škola, istakla da je Grad Prokuplje spreman da izađe u susret svim školama i obezbedi dovoljno sredstava za održavanje higijene, kako lične, tako i celog radnog okruženja.
-Sredstava ima dovoljno, a naša deca i njihovo zdravlje su nam na prvom mestu, naglasila je većnica Ranđelović.
Ona je podsetila na činjenicu da je odluka o produžetku zimskog raspusta dala izuzetno dobre rezultate, jer je na području Topličkog okruga, ove godine, bilo manje obolelih učenika od respiratornih infekcija i sezonskog gripa u odnosu na prethodnu godinu.
Što se tiče preporuka Ministarstva prosvete, one se odnose na pojačane mere higijene, češće provetravanje učionica i školskih prostorija, ali i na to da se u okviru vannastavne aktivnosti, akcenat stavi na zdravstvenu higijenu.