Udruženje penzionera Prokuplje obeležilo svoju slavu

Potpisivanjem Povelje o bratimljenju sa Udruženjem penzionera grada Smedereva Udruženje penzionera Prokuplje obeležilo je svoju slavu “Sveta Petka”. Ovom svečanom događaju, pored zamenika predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića, prisustvovali su predsednici penzionerskih organizacija iz Beograda, Zaječara, Smedereva, Niša, Kruševca, Vranja, Aleksinca, Pirota, Leskovca, Blaca, Žitorađe, Kuršumlije, Surdulice, Bele Palanke, Bosilegrada i drugih opština jugoistočne Srbije.
U radnom delu proslave, na kojem su učestvovali predstavnici udruženja sa jugoistoka Srbije, dogovoreno je da treba učiniti sve da penzionerske organizacije, u saradnji sa nadležnim organima i ustanovama, poboljšaju materijalno-socijalni položaj penzionera sa najmanjim primanjima.
Čestitajući slavu i godišnjicu formiranja organizacije Paunović je posebno naglasio da su penzioneri tokom svog radnog veka dali veliki doprinos u izgradnji Prokuplja, Toplice i Srbije.
– Nemerljiv je doprinos sadašnjih penzionera u izgradnji privrednih, društvenih, kulturnih i svih drugih objekata potrebni za kvalitetan i dobar život građana, rekao je on.
Paunović je najstarijim stanovnicima, ne samo Prokuplja i Toplice, nego cele Srbije poželeo dobro zdravlje i dug život.
– Saradnja sa kolegama iz Smedereva prisutna je već duže vreme. Nekada se ona odvijala preko sportskih, a naročito bokserskih klubova. Danas se ta aktivnost odvija putem humanitarnih, kulturnih i drugih aktivnosti, izjavio je predsednik prokupačkog Udruženja penzionera Milovan Vučićević nakon potpisivanja Povelje, dodavši da je za 71 godinu postojanja i uspešnog rada organizacija dala veliki doprinos u pružanju različitih vidova pomoći penzionerima sa najnižim primanjima.
– Višegodišnja saradnja sada je dobila svoj pečat bratimljenjem između dva naša udruženja. Siguran sam da će ovim činom najviše dobiti članovi naših organizacija, rekao je predsednik smederevskog Udruženja penzionera Milovan Grbić dodavši da će se u narednom periodu postojeća saradnja još više intenzivirati i proširiti.