Urgentnom odeljenju prokupačke Bolnice na poklon nove radne majice od niške Žandarmerije

-Pripadnici niške Žandarmerije, poklonili su komplete radnih majica Odeljenju urgentne medicine prokupačke Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić”, kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.
Tako su svi zaposleni na Odeljenju za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja, dobili nove bele radne majice sa natpisom “Urgentno odeljenje”.
-Na ovaj gest, pripadnici Žandarmerije su se odlučili zbog izuzetno profesionalnog i humanog odnosa zaposlenih na tom odeljenju, kako prema njima i članovima njihovih porodica, tako i prema svim drugim građanima koji se za pomoć svakodnevno obraćaju ovoj ustanovi, kazali su u prokupačkoj Bolnici.
Kako je rekla zamenik načelnika Odeljenja za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja, dr Sanja Đorić, ovaj poklon ih je prijatno iznenadio.
-Ovo je za sve nas podstrek da nastavimo savesno da obavljamo svoj posao, kazala je dr Đorić i podvukla da se na Urgentnom odeljenju spasavaju životi, pa se osoblje maksimalno trudi da da sve od sebe, kako bi svakom bolesniku bila ukazana adekvatna prva pomoć.
-Najveća nagrada nam je to da su pacijenti, među kojima ima i onih koji su zaposleni u niškoj Žandarmeriji, prepoznali naš trud i zalaganje, kazala je dr Đorić.
Odeljenje Urgentne medicine, na kome radi pet lekara i 15 medicinskih sestara i tehničara, pokriva čitav Toplički okrug, i tu dolaze pacijenti iz Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe.