Utvrđen program „Dana višnje 2017“

Na trećem sastanku Organizacionog odbora za organizaciju privredno-turističke manifestacije „Dani višnje i 12. Toplički sabor višnjara“ utvrđen je program koji će obeležiti ovogodišnju manifestaciju. „Dani višnje 2017“ svečano će biti otvoreni u Prokuplju 30. juna u 11. časova u restoranu „Olimpik“. Manifestaciju će otvoriti predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, a u tri dana manifestacije očekuje se veliki broj otkupljivača i prerađivača višnje, kao i stručnjaka koji se bave ovom oblašću. U okviru manifestacije biće održano i stručno predavanje na temu proizvodnje i zaštite višnje, kao i Sajam proizvoda od višnje, meda i etno proizvoda. U poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ biće održana izložba poljoprivrednih mašina i alata namenjenih voćarskoj proizvodnji.
Za Dugi dan programa ovogodišnje manifestacije „Dani višnje i 12. Toplički sabor višnjara“, koji će se održati u Velikoj Plani, planiran je kulturno-umetnički program, koji će početi u 18 časova. Tada će biti nagrađeni najbolji proizvođači višnje i vlasnici najuređenijih dvorišta, a potom će od 19 časova biti održan koncert Danke Stoiljković i orkestra prokupačkog Doma kulture.
Treći dan manifestacije rezervisan je za nastavak saborovanja.
Predsednik Organizacionog odbora Miroljub Paunović i zamenik predsednika Opštine Prokuplje je i ovom prilikom naglasio da se organizator potrudio, da kroz različite segmente programa, među kojima su i stručna predavanja pomogne voćarima da unaprede proizvodnju.