Veliki uspeh blačkih osnovaca: Lena Mijović osvojila 1., Ognjen Ćurčić 2. mesto na literarnom konkursu – FEDES-a

Na jubilarnom, 10.po redu Fetivalu dečijeg stvaralaštva – FEDES-u, veliki uspeh postigli su učenici III2, odeljenja osnovne škole „ Stojan Novaković“ Blace, Lena Mijović i Ognjen Ćurčić.

DSCN1407

Nagrađeni učenici: Ognjen Ćurčić i Lena Mijović

Lena Mijović je na literarnom konkursu osvojila 1.mesto na temu – Kako se budi moj grad.

Ognjen Ćurčić, na istom konkursu i na istu temu osvojio je 2. mesto.

DSCN1405

Učitelj Ivica Smiljković ističe da je veoma ponosan na uspehe svojih učenika , Lene Mijović i Ognjena Ćurčića koje su postigli na festivalu gde su učestvovala deca iz cele Toplice, izrazivši uverenje da će učenici ovog odeljenja i u narednom periodu postizati ovako velike i zapažene rezultate i da na dostojanstven način predstavljati svoju školu i svoj grad.

DSCN1406

Nagrađeni učenici Lena Mijović i Ognjen Ćurčić sa svojim učiteljem Ivicom Smiljkovićem

Deseti rođendan FEDES-a proslavljen je baš onako kako i zaslužuje jedna ovakva manifestacija. Uz rođendansku tortu i vatromet, svi zajedno su na sceni Doma kulture zapevali himnu Toplice, uz pratnju Dečijeg hora Doma kulture „Sanjalice“, pod rukovodstvom Sanje Stojković.

DSCN1408

Nagrađeni učenici Lena i Ognjen sa svojim odeljenjem, III2, osnovne škole ” Stojan Novaković” Blace

Direktorka Doma kulture, Tijana Petrović, istakla je da je ova manifestacija od velikog kulturnog značaja za opštinu Prokuplje i dodala da će se oni, kao organizatori, truditi da se svake godine u program uvrste novi sadržaji. Ovom prilikom, ona se zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove velike manifestacije, koja u Prokuplju svake godine okuplja decu iz topličkog kraja.