Video:Crveni krst i Opština Blace nagradili dobrovoljne davaoce krvi – profesor Zoran Pavlović 75 puta dobrovoljno dao krv

Vest ima video:

U kabinetu predsednika Opštine Blace, Milana Ćurčića danas je upriličen prijem za dobrovoljne davaoce krvi. Prijemu je prisustvovala i zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović.

DSCN3265

Zavalnice i poklone dobrovoljnim davaocima krvi, uručio je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

DSCN3262

  • Ovo je jedan od lepših trenutaka za mene kao predsednika, danas sam ugostio dobrovoljne davaoce krvi koji su svoju nesebičnost,plemenitost, humanost i ljubav prema čoveku iskazali kroz dobrovoljno davanje krvi. Naša opština ima oko 200 dobovoljnih davaoca krvi u toku godine, istakao je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić izrazivši uverenje da će se taj broj iz godine u godinu povećavati.
  • DSCN3274

Današnji prijem upriličen je povodom Svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi. Na teritoriji Opštine Blace krv je najviše puta dao profesor Zoran Pavlović, čak 75 puta.

Profesor Zoran Pavlović krv dao čak 75 puta, na slici sa predsednikom Opštine Blace Milanom Ćurčićem

Profesor Pavlović krv je prvi put dao još kao gimnazijalac ,1977. godine od kada je postao i redovni davaoc krvi.

  • Srećan sam što ta krv nekome pomaže da se izleči i spašava život, to je za nas dobrovoljne davaoce krvi naveća zahvalnost, istakao je profesor Pavlović.

Iz zavoda za transfuziju krvi Niš ističu da su blačani veoma humani i da je odziv dobrovoljnih davaoca krvi u Blacu, tradicionalno dobar.

Srećko JovanovićIvica MilenkovićIvica ĆurčićZoran Lović