Vladika niški Arsenije posetio Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Sunce“

Vladika niški Arsenije danas je posetio Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ u Vodicama nadomak Prokuplja, gde se upoznao sa uslovima boravka korisnika ove ustanove.

Po starom srpskom običaju Vladika je dočekan hlebom i solju na ulazu u Dnevni boravak gde je smešteno 14 korisnika svih uzrasta. Njega su pozdravili načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović, sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti , Dragoslav Petrović, predsednik Udruženja Miša Cvetković, zaposleni u ovoj ustanovi i korisnici .Nakon obilaska čitavog objekta i crkvice posvećene Svetom Vasiliju Ostroškom, vladika je razgledao prostorije u čijem sastavu su interaktivne radionice, sala za fizikalnu terapiju, kuhinja, trpezarija i drugi sadržaji. Tom prilikom vladika je rekao da je impresioniran uslovima koji su stvoreni kako bi ova deca i odrasli imali svoj kutak u kome mogu da se ostvare i da nauče ono najvažnije što će im eventualno biti neophodno za samostalan život.

vodice4-2-450x338

-Obilazeći slične ustanove saznao sam da u Prokuplju postoji jedna ustanova koja brine o deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i poželeo sam da je obiđem , kazao je vladika Arsenije i naglasio da će se založiti kako bi korisnici „Sunca“ imali još bolje uslove za boravak i učenje .-Srpska pravoslavna crkva pomaže uvek i svuda gde je to najpotrebnije i sigurno će pronaći način da pomogne i u daljem razvoju i opremanju ove ustanove, kazao je Arsenije i dodao da se po svemu sudeći u Dnevnom boravku Sunce mnogo radi za dobrobit korisnika kao i da je u objekat mnogo već uloženo .

Uvaženog gosta dočekali su i učenici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ sa učiteljicom Slavicom Čikarić, koji su u čast posete vladike Arsenija izveli prigodan program.

Kako se bliži đačka slava Sveti Sava, oni su za ovu priliku i dobrodošlicu izveli predstavu „Povratak Rastka iz Zahumlja“, kojom su pozdravili vladiku i ostale goste.