Zamenica predsednika opštine Suzana Veljović predvodila delegaciju opštine na Sajmu seoskog turizmu u mestu Rudno

Planinsko selo Rudno na obroncima Golije bilo je domaćin 3. sajma seoskog turizma, na kome se okupilo oko stotinu predstavnika lokalnih samouprava iz cele zemlje. Sajam su posetili predstavnici Opštine Blace i Turističke organizacije sa ciljem da promovišu potencijale svog kraja, ali i da promovišu Dane šljive koji se održavaju od 22-25. avgusta. Delegaciju Opštine Blace predvodila je zamenica predsednika opštine Suzana Veljović. Podršku organizaciji posete Sajmu seoskog turizma pružila je i Poljoprivredna stručna služba Prokuplje.

 

Turistička organizacija imala je svoj štand koji se sastojao od bogate ponude suvenira i promo materijala koji promovišu turizam opštine Blace. Na štandu su se našli i promo materijali PSS Prokuplje koja je bila incijator odlaska opštine na ovaj sajam. Suzana Veljović, zamenica predsednika, istakla je ovom prilikom da su i manja mesta u Srbiji prepoznala svoju ulogu u razvoju turizma Srbije i da su postali svesni da je u njima šansa za prosperitet u turizmu.

U Rudnu postoji 72 registrovana domaćinstva koja se bave seoskim turizmom. To je ono što nama nedostaje i na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Došli smo da učimo jer želimo da zaokružimo turističku ponudu sa smeštajem u našim divnim selima, jer Blace ima potencijal za seoski turizam ali smo nekako svi bili pasivni pa smo se hvalili samo potencijalima. Sada je vreme da konačno postavimo stvari na svoje mesto – saopštila je zamenica predsednika opštine.