Zaposleni u Turističko sportskoj organizaciji u Prokuplju, uspešno završili obuku iz prve pomoći

U Turističko sportskoj organizaciji sprovedena je obuka iz prve pomoći za zaposlene, koju organizuje Crveni krst Prokuplje.
Kako ističe direktor ove ustanove, Bratislav Lukić, osmoro radnika uspešno je savladalo naprednu obuku iz pružanja prve pomoći, koja je sprovedena po preporuci inspekcije rada i obuhvata veći broj časova od osnovne obuke.
-Osnovna obuka za zaposlene traje šest školskih časova, napredna obuka 12 časova, tokom kojih kandidati stiču znanja i veštine u pružanju prve pomoći, od postupka na mestu nesreće, pružanja pomoći najugroženijima, do pravilnog obaveštavanja hitnih službi i umanjenja posledica nastale situacije, navode nadležni u Crvenom krstu Prokuplje.
Obuka se izvodi u malim grupama, što pruža optimalne uslove za rad i učenje.
Kako ističe licencirani predavač Crvenog krsta, Gordana Bjelić, nastava je aktivna i usmerena je na praktično savladavanje veština pružanja prve pomoći, uz korišćenje odgovarajuće opreme i materijala, a nakon završene obuke vrši se testiranje znanja i polaznici dobijaju Uverenje o završenoj obuci sa hologramom, koje važi pet godina.